preskoči na sadržaj

Osnovna škola prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari

Login
Tražilica

 

POPIS UDŽBENIKA ZA 
ŠKOLSKU GODINU
2021./2022. PO RAZREDIMA

 

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI U ŠKOLSKOJ GODINI
2021./2022.

 

 

Pretežno vedro - igra

SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama.

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza...

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Treba li udžbenike mijenjati svake četiri godine?Male knjižničarke preporučuju

Za sve ljubitelje čitanja, ali i one koji će to tek postati, male knjižničarke preporučuju pet knjiga koje će vam se sigurno svidjeti.

Naslov: HEKATINA ŠKOLA

Autorica: Rachel Hawkings

Zašto pročitati? Zanimljiv roman pun magije, mračnih tajni i čudnovatih likova.

Kome je namijenjeno? Ljubiteljima fantastike.

Zanimljivost: Roman ima dva podjednako zanimljiva i uzbudljiva nastavka - Demonsko staklo i Moć grimorija

 

Naslov: ZABRANJENA VRATA

Autor: Zlatko Krilić

Zašto pročitati: Sviđaju nam se pustolovine i spačke glavnih likova

Kome je namijenjeno? Ljubiteljima pustolovnih romana i ljubavnih priča

 

Naslov: GORSKI DNEVNIK PAULINE P.

Autorica: Sanja Polak

Zašto pročitati: Zbog Paulininih avantura na putovanju

Kome je namijenjeno? Ljubiteljima pustolovina

 

Naslov: ŠTO CURE GOVORE? ŠTO DEČKI GOVORE?

Autorica: Sanja Pilić

Zašto pročitati? Možemo se poistovjetiti s likovima jer govori o problemima koji i nas trenutno muče

Kome je namijenjeno? Tinejdžerima, ali i starijima

 

Naslov: JESAM LI SE ZALJUBILA?

Autorica: Sanja Pilić

Zašto pročitati? Pročitati ako imaš ljubavnih nedoumica

Kome je namijenjeno? Romatičarima i ljubiteljima ljubavnih priča

NOVO! RUJAN/LISTOPAD 2014.

Nakon što nam je Paulina P. u svom gorskom dnevniku živopisno dočarala koje je zgode i nezgode doživjela u dok je bila u školi u prirodi na Sljemenu, u novoj nam knjizi priča što joj se sve dogodilo dok je sa svojom školom boravila u drugoj školi u prirodi, a to je ovaj put na moru i to Zadru.

Provjerite kako su se Paulina i njezina družina snašli radeći kućanske poslove, kako su kuhali, pospremali i dovodili u red stan u kojem žive i što su pritom naučili.

NOVO U OŽUJKU 2014.

Paulina P. u novim avanturama... Škola u prirodi veliko je veselje za svakog učenika. Dani provedeni izvan školskih klupa, u prirodi, u šumi, bez roditeljske stege prava su blagodat. No kad Paulina prije puta sazna da je u Školu u prirodi zabranjeno nositi novac, mobitel i slatkiše učini joj se da će se očekivani ugodni boravak u prirodi pretvoriti u pravu noćnu moru…

NOVE KNJIGE U PROSINCU 2013.

Ljubavi obične i neobične - Vera Zemunić

 

Ako djetetu ponudimo tužnu priču, ono će se takvim i osjećati, zato Vera Zemunić djeci nudi vesele i šaljive priče izokrenute stvarnosti, a opet čarobno stvarne. Bezbroj je priča napisano o ljubavima, ali uistinu, njezine su priče pravi mamac za zaljubljive školarce.

 

Anica i sportski dan - Desa Muck

 

 

Anica uživa u kretanju i strašno se veseli sportskome danu. Njezin najbolji prijatelj Jakov ima poteškoća sa sportom, pa se zato njih dvoje upute na noćni trening. A tamo na njih vrebaju brojne opasnosti.

 

Kako živi Antuntun - Grigor Vitez

 

Sanja Pilić - Hej, želim ti nešto ispričati!

Zbirka kratkih crtica za djecu i mladež namijenjena je djeci između prvog i četvrtog razreda osnovne škole koja se odnosi na priče o događajima u školi, odnosu djece i roditelja, prvim zaljubljivanjima..

 

Chris van Allsburg - Polarni ekspres

Jedne snježne Badnje večeri uz zveckanje praporaca i treperavu mjesečevu svjetlost stari je parni vlak, Polarni ekspres, ukrcao mnoštvo djece i krenuo na Sjeverni pol. Zima je bila oštra i bijela, vukovi su vrebali iz mračnih i gustih šuma, ali topli ugođaj i radost djelovali su ugodno kao šalica tople čokolade na dugom i ustreptalom putovanju. Sva su djeca imala samo jednu želju; upoznati Djeda Božićnjaka te njega i njegovu družinu otpratiti na dugo i uzbudljivo godišnje putovanje, a najljepše od svega, na Sjevernom ih je polu čekalo i jedno iznenađenje; najljepši božićni dar.

 

Djeco, laku noć - Ela Peroci

Zbirka dječjih priča i bajki Djeco, laku noć prvi je put objavljena 1964. godine i odmah je stekla status klasika slovenske dječje književnosti. U Hrvatskoj je ova zbirka dugi niz godina uvrštena u školsku lektiru, a nakon brojnih izdanja koja su sadržavala samo dio ove klasične zbirke u ovo su izdanje uvrštene sve priče od kojih su neke prvi put objavljene na hrvatskom jeziku. 

 

...i još puno toga. Dođite u knjižnicu i provjerite što je novo :)

NOVE KNJIGE U LISTOPADU 2012.

 

JASMINKA TIHI-STEPANIĆ: Imaš fejs?

 

 

Kata je odlična učenica osmog razreda jedne novozagrebačke osnovne škole i živi u skladnoj, ali pomalo monotonoj obitelji. Ima brata Buhu i tetu Bibu, a obiteljsku atmosferu dopunjuje i pas Crni.

Kada Kata upoznaje zanimljivog dječaka, svog vršnjaka, njezina najbolja prijateljica Nataly, koja je gotovo uvijek sama kod kuće, počinje se preko Facebooka dopisivati s Tommy Boyem, mladićem puno starijim od sebe. Ne obazire se na Katina upozorenja da bi trebala biti oprezna u komunikaciji s nepoznatim osobama i držati se svojih vršnjaka te se lakovjerno upušta s njim u vezu.

 

NADA MIHELČIĆ: Zeleni pas

"Imam osamnaest godina, bijesna sam i morala sam sve ovo zapisati, ako radi nikog drugog onda zbog onih budala iz moje škole koji kažu kako pokoja tableta ekstazija i malo marihuane još nikome nije naškodilo. A naškodilo je.
Naškodilo je meni koja to nikada nisam kušala, a strašno je naškodilo mojoj šašavoj sestri i cijeloj mojoj obitelji i svima oko nas.
Zato ću se pričom vratiti na sam početak, listajući bilješke od prije četiri-pet godina, kada sam još bila duboko u osmogodišnjoj školi i kad je cijelo to ludilo i započelo."
 

 

JADRANKO BITENC: Twist na bazenu

 

"Kliznem s drvene klupe, spustim se na koljena, raširim ruke počnem: Pogledaj, draga, proljeće je i ptičice se zekaju na granama! Dodirnem joj koljena. Padne tako zvučna pljuska da je sve lišće s grana popadalo sve ptičice odletjele u toplije krajeve, ako znate što mislim. Uzbuđeno ustane. Ne znam gdje je pogreška: pjesma ili koljena? Pridignem se i ja. U očima joj ugledani odsjaj. Spustim malo glavu..."

preskoči na navigaciju