preskoči na sadržaj

Osnovna škola prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari

Login

 

POPIS UDŽBENIKA ZA 
ŠKOLSKU GODINU
2021./2022. PO RAZREDIMA

 

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI U ŠKOLSKOJ GODINI
2021./2022.

 

 

Pretežno vedro - igra

SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama.

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza...

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Treba li udžbenike mijenjati svake četiri godine?VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
CENTAR IZVRSNOSTI – javni poziv
Autor: Mišo Sučević, 8. 9. 2020.

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije provodi i ove školske godine testiranje darovitosti učenika u cilju stjecanja statusa polaznika programa:

 

1. Centar izvrsnosti matematike, kojem je škola domaćin III. gimnazija, Split

2. Centar izvrsnosti informatike, kojem je škola domaćin Elektrotehnička škola-Split, Split

3. Centar izvrsnosti novih tehnologija, kojem je škola domaćin Elektrotehnička škola-Split, Split

4. Centar izvrsnosti prirodoslovlja, kojem je škola domaćin Prirodoslovna škola Split, Split

 

1) Na Javni poziv za sudjelovanje u programu Centra izvrsnosti matematike mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu od 5. do 8. razreda osnovne škole

 

2/3) Na Javni poziv za sudjelovanje u programima Centra izvrsnosti informatike i novih tehnologija mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu 7. i 8. razreda osnovne škole

 

4) Na Javni poziv za sudjelovanje u programu Centra izvrsnosti prirodoslovlja mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu 7.razreda


Rad u Centrima izvrsnosti planiran je subotom u rasporedu rada od 4 (četiri) školska sata s odmorom od pola sata (9h - 12:15 h), a sukladno objavljenom Kalendaru rada za školsku godinu 2020./21. Nastava bi se odvijala u jutarnjoj smjeni u prostorima škola koje su domaćini Centara izvrsnosti, a raspored će se uskladiti s prijevozom učenika (osiguran). S obzirom da se radi o većim raspoloživim prostornim kapacitetima nastava će se odvijati uživo, no ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pripremljeni su i alternativni načini provođenja nastave u on-line okruženju, putem platforme EDUX (https://ci-sdz.hr/edux/). Splitsko-dalmatinska županija i CI SDŽ osigurat će, organizacijski i financijski, sve preduvjete za nesmetan i kvalitetan rad i sudjelovanje svakog sudionika Centra izvrsnosti.

 

U rad programa pojedinih Centara izvrsnosti uključuju se potencijalno daroviti učenici odabrani putem testiranja (temeljem postignutog rezultata) te putem direktnog upisa (temeljem postignuća polaznika upisanih u prethodnim godinama). Prijave na testiranje u šk. godini 2020/21. obavljati će se putem aplikacije MIA, kako bi svima uključenima olakšali proces te kako bismo omogućili prijenos podataka iz godine u godinu. 6 učenika naše škole, koji su sudjelovali u programima u prethodnoj školskoj godini, je ostvarilo pravo direktnog upisa u ovogodišnje programe te su njihovi podaci već uneseni u aplikaciju MIA.

 

Osim što će nastavnici/razrednici  informirati učenike na satovima razredne zajednice, te putem virtualnih roditeljskih sastanaka da se svi potencijalno daroviti učenici prijave, to mogu učiniti I roditelji. Ukoliko bude zainteresiranih učenika škola ih prijavljuje  u aplikaciji MIA. Potrebni podaci su ime i prezime, razred učenika, program koji žele pohađati, te email adresa roditelja! Najednostavnije je da  podatke pošaljete direktno da email: ivona.sitin25@gmail.com, a razrednike svakako obavijestite o prijavi.

 

Nakon izvršene prijave, roditeljima prijavljenih učenika na e-mail adresu koja je navedena u prijavi dolazi poveznica, korisničko ime i lozinka. Roditelji učenika dužni su potpisati privolu u elektroničkom obliku te provjeriti i upisati podatke o djetetu koji su dostupni u aplikaciji (roditeljima će putem aplikacije biti dostavljene detaljne upute za korištenje aplikacije te šifra i lozinka za pristupanje aplikaciji). Prijava je dovršena kada su roditelji potpisali privolu, čime se status učenika u aplikaciji mijenja u PRIHVAĆENO, što matična škola može provjeriti putem aplikacije. Rok za prijavu kandidata istječe u petak, 18. rujna 2020. godine u 23,59 kada će poveznica za prijavu biti zatvorena.

 

Učenik može pristupiti testiranju u više centara, ali prilikom prijave bira prioritetno područje u koje želi biti upisan. Nakon testiranja i provedbe svih postupaka odabira, polaznici koji su ostvarili pravo sudjelovanja u više centara, a s obzirom da se nastava u centrima odvija u isto vrijeme, prema prioritetu odabira centra prilikom prijava, bit će raspoređeni u izabrani Centar izvrsnosti.

 

Raspored testiranja

 

 Testiranja učenika koji žele steći status polaznika obavit će se po sljedećem rasporedu:

 

1. Centar izvrsnosti informatike: 26. rujna 2020., Elektrotehnička škola-Split, Teslina 2, Split

2. Centar izvrsnosti novih tehnologija: 26. rujna 2020., Elektrotehnička škola-Split, Teslina 2, Split

 3. Centar izvrsnosti matematike: 3. listopada 2020., III. gimnazija, Matice hrvatske 11, Split

4. Centar izvrsnosti prirodoslovlja: 3. listopada 2020., Prirodoslovna škola, Matice hrvatske 11, Split

 

O točnom vremenu i načinu održavanja testiranja bit će pravodobno obaviješteni svi prijavljeni kandidati (učenici i mentori) objavom na sljedećim web stranicama: - Centar izvrsnosti SDŽ: https://ci-sdz.hr/ - III. gimnazija: http://www.trema.hr/ - Elektrotehnička škola - Split: http://ss-elektrotehnicka-st.skole.hr/ - Prirodoslovna škola Split: http://prirodoslovna.trema.hr/ - Splitsko-dalmatinska županija: http://www.dalmacija.hr/

 

Testiranje će biti provedeno u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje će biti na snazi u trenutku provođenja testiranja!!!

 

Ivona Šitin - ivona.sitin25@gmail.com

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju