preskoči na sadržaj

Osnovna škola prof. Filipa Lukasa Kaštel Stari

Login

 

POPIS UDŽBENIKA ZA 
ŠKOLSKU GODINU
2021./2022. PO RAZREDIMA

 

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI U ŠKOLSKOJ GODINI
2021./2022.

 

 

Pretežno vedro - igra

SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama.

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na logo kviza...

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Treba li udžbenike mijenjati svake četiri godine?VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA 1. – 4. RAZREDA
Autor: Ljiljana Čavka, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

kao što ste već mogli čuti, priprema se prva faza otvaranja Osnovnih škola za dio učenika razredne nastave i to od ponedjeljka 11. svibnja 2020. Škola neće biti otvorena za sve učenike te će se u idućem periodu nastava organizirati po mješovitom modelu. To znači da će najveći dio učenika i dalje pratiti Školu na Trećem i imati nastavu kao i do sada, u obliku nastave na daljinu, dok će dio učenika čiji roditelji ne mogu osigurati da djeca ostanu kod kuće i to isključivo zbog obavljanja posla,  dolaziti u školu. Međutim, ti učenici će pohađati nastavu po mješovitom modelu jer će i dalje dio nastavnih predmeta (Engleski jezik, Vjeronauk, Glazbena kultura, Izborni predmet) imati u nastavi na daljinu.


Izdvajamo neke od najvažnijih smjernica koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja (https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/ ) na temelju Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf ):

  • Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.
  • Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potiče se nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.
  • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka neće moći poštovati.
  • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
  • Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete 1. razreda iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik koja živi u istom kućanstvu s djetetom i ne spada u rizičnu skupinu.
  • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Ovo su samo najvažnije smjernice potrebne za početak rada. U pojedinoj učionici, odnosno skupini neće smjeti biti više od 10 osoba, što znači da će u učionici moći biti maksimalno 9 djece i učitelj/ica. Nažalost mi kao škola jednostavno ne možemo osigurati sve one uvjete koji su navedeni u Preporukama, ali ćemo dati sve od sebe da škola za Vaše dijete bude sigurno mjesto.                                                                        

Kada se 11. svibnja 2020. formira skupina, kroz sljedećih 14 dana u skupinu se ne mogu primati nova djeca te s tom skupinom stalno radi jedan/na učitelj/ica.    Detaljnije upute Škola će poslati roditeljima koji odluče poslati djecu u školu te potpišu Izjavu o tome. Izjava roditelja se nalazi u prilogu ove obavjesti.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na dva načina:
- Osobno donijeti ispisanu i potpisanu izjavu u Matičnu školu u vremenu od 8.00 do 12.00 sati
- Ispisati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail ured@os-flukasa-kastelstari.skole.hr  najkasnije u srijedu 06.05. 2020.g. do 12 sati.
Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

Ravnatelj:                                                                                                   

Petar MustapićPriloženi dokumenti:
IZJAVA_RODITELJA.pdf (667.28 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju